sábado, 1 de noviembre de 2014

Mil tardes d'esports - 1

Barça - Màlaga (Temporada 2008-2009) Un somni de primera meitat.

Una de les millors primeres parts de la temporada perfecta del Futbol Club Barcelona

22 de Març de 2009,  Barça i Màlaga s’enfronten en la 28ena jornada de Lliga en el millor escenari possible: el  Camp Nou. L’equip entrenat  per Josep Guardiola arriba com a líder de primera ha 6 punts del Madrid i amb la necessitat d’aconseguir la victòria contra el equip revelació del campionat ja que el Madrid esta fent una bona temporada des de l’arribada de Juan de Ramos.

El partit és un altre recital del equip culer; pressió, intensitat, joc ràpid de combinació i sobretot, gols, molts gols, per ser concrets 6 (amb els quals el Barça aconsegueix arribar als 84 gols i mantindré així els 3 gols per partit, superant així (fins a aquell moment) al Madrid de Toshack. A més és el quart partit de la temporada en que el Barça anota 6 gols: contra  el Sporting en la jornada 3 (la primera victòria del Barça de Guardiola en lliga), contra el Atlético de Madrid en la jornada 6 i davant el Valladolid a la jornada 10; altra mostra de la grandíssima temporada que està fent l’equip que en aquell partit el formaven d’inici: Valdés, Alves, Márquez, Caceres, Silvinho, Toure, Xavi, Iniesta, Messi, Henry i Eto’o.

En quant a gols, el partit fou d’un intercanvi constant de rols (demostració d’aquella capacitat que tenia el Barça de Guardiola de solidaritat entre tots els jugadors); el primer arriba després d’una passada d’Eto’o que havia baixat a rebre la pilota intercanviant la posició de Xavi al qual veu entrant entre els defenses i a qui col·locà una passada mil·limètrica per a que el “Senyor” Xavi rematés amb cama esquerra a dintre de la xarxa. El segon, un canvi de banda de Xavi a Messi que a amb el control de pit s’orienta la pilota i encara la porteria rival  sense que ja ningú el pugi aturar i després de fer una ziga zaga amb l’esquerra per superar dos rivals remata amb la maldestra a l’escaire dret, gran gol de Messi. El tercer i el quart són gols més típics de l’estil Barça, combinacions a camp contrari fins trobar un espai (amb una desmarcada i una passada de tiralínies en el tercer i com a resultat d’obrir el joc en el quart). Amb el 4-0 s’arribà a la segona meitat on caurien altres dos gols, d’Alves i d’Eto’o però on el partit baixa de ritme i interès.

El resultat, una nova obra mestra del millor Barça de la història, d’aquell equip que jugava a futbol com mai ningú ho havia fet. Una genialitat de Pep Guardiola i la resta del equip.

Dades d’interès:

-          - Quart cop que el Barça feia 6 gols en un partit la temporada 2008-2009

-          - 84 gols en 28 jornades (3 gols per partit)

-          -Al final de lliga, 105 gols en 38 jornades  (a 2 del Madrid de Toshack)

-         - Només 35 gols rebuts en lliga (diferencia de +70)

-          -Només 5 gols de penal, els mateixos que en una mes Cristiano Ronaldo (que no s’emprenyi ningú)

-          -Entre Eto’o (30) Messi (23) i Henry (19) anotaren 72 gols dels 105 del Barça, els altres màxims  golejadors van ser Xavi (6), Alves (5) i Keita i Iniesta (4).

-          -Al final de temporada, 87 punts, 9 per damunt del Madrid i mantenint la posició de líders de primera divisió des de la jornada 9.